Παρασκευή 28 Αυγούστου 2009

Για την σημερινή διαδήλωση στο Σύνταγμα (28/8)

Έλαβα το ακόλουθο email:

«Στα συνημμένα αρχεία (ODT και PDF) θα βρείτε μια επιστολή που
απευθύνεται σε όλους όσους θα συγκεντρωθούν την Παρασκευή 28/8 στο
Σύνταγμα.

Παρακαλούνται όσοι από εσάς πάνε εκεί, να εκτυπώσετε (σ' ένα
φωτοτυπείο) όσα αντίτυπα μπορείτε για να μοιραστούν στον κόσμο.

Διαδώστε το.»
Τα αρχεία θα βρείτε κάνοντας κλικ [εδώ (PDF)] και [εδώ (ODT)]
Το κείμενο της επιστολής είναι το ακόλουθο:

Αυτοί που έχεις απέναντί σου...

Αδερφέ,
Οι διμοιρίες των Μ.Α.Τ. που έχεις απόψε απέναντί σου, ήρθαν για να προστατεύσουν την «δημοκρατία» από σένα. Εσύ ήρθες εδώ με οργή, γιατί νιώθεις ότι δεν πάει άλλο. Οι «πολιτικοί» χαχανίζουν αυτήν την ώρα, μη υπολογίζοντας ούτε τα δάση, ούτε τα σπίτια, ούτε τον νεκρό πιλότο του πυροσβεστικού που έπεσε χτες, ούτε την οργή σου. Σε περικύκλωσαν, λοιπόν, με μπόλικες οπλισμένες διμοιρίες, ώστε να κάνεις το «παιχνίδι» σου χωρίς να έχουν καμμία επίπτωση οι πραγματικοί ένοχοι.
Οι ίδιες αυτές οπλισμένες διμοιρίες, βρίσκονταν στο μέτωπο της φωτιάς προχτές, στην ΒΑ Αττική. Όχι, δεν είχαν πάει να βοηθήσουν στην πυρόσβεση. Παρ' όλο που είναι εξοπλισμένοι με πυρίμαχες στολές και αντιασφυξιογόνες μάσκες, κάθονταν σαν χάχηδες και κοιτούσαν, ξεκούραστοι, με βάρδιες τους άυπνους, διψασμένους, πεινασμένους και εγκαταλελειμμένους πυροσβέστες.
Γιατί είχαν πάει εκεί; Επειδή στην μάχη με τις φωτιές ρίχτηκαν εθελοντικά από την πρώτη μέρα κάτοικοι του Γραμματικού και άνθρωποι που τους συμπαραστέκονται στον αγώνα κατά του ΧΥΤΑ του Μπόμπολα, ο Μαρκογιαννάκης έστειλε εκεί τους «πραίτορες» (που έλεγε και μια ψυχή) για τους... «αντιεξουσιαστές του Γραμματικού».
Είναι οι ίδιες διμοιρίες που είχαν προκαλέσει μικρής έκτασης πυρκαγιά με τα δακρυγόνα και τις χειροβομβίδες κρότου-λάμψης όταν πλάκωσαν τους κατοίκους του Γραμματικού που διαμαρτύρονταν, όχι για να μη φτιαχτεί ΧΥΤΑ γενικά κι αόριστα όπως σου το πλασάρουν τα ΜΜΕ, αλλά για να μη καταπατηθεί η δασική έκταση.
Είναι οι ίδιες διμοιρίες που απαγόρευσαν, πάλι με δακρυγόνα, κρότου-λάμψης και ξύλο, στους συγγενείς των θυμάτων του «ΗΛΙΟΣ» να πλησιάσουν στο εκκλησάκι που είχαν φτιάξει για τις ψυχές των 121 νεκρών συγγενών τους, για να κάνουν ένα τρισάγιο.
Είναι οι ίδιες διμοιρίες που τον Δεκέμβρη, όπως είδες κι εσύ, φόραγαν κουκούλες κι έσπαγαν επίτηδες άσχετους στόχους, την ίδια ώρα που με τις κανονικές στολές τους σαπάκιαζαν 12χρονα.
Κι άλλα, μύρια όσα.
Παίρνουν εντολές θα μου πεις. Σύμφωνοι. Δυο ερωτήματα τότε:
  1. Τί θα κάνεις σ' αυτούς που δίνουν τις εντολές;
  2. Πόσο ασυνείδητος μπορεί να είναι κάποιος για να εκτελεί τέτοιες εντολές;
Σταμάτα να κάνεις την πάπια. Ο κόσμος καίγεται γύρω σου, μεταφορικά και κυριολεκτικά. Όσο εσύ είσαι δεμένος χειροπόδαρα με το να σκέφτεσαι πώς θα ξεπληρώσεις δάνεια, ακόμα και για πράγματα που δεν χρειάζεσαι, μέρα με τη μέρα, σου αφαιρούν κομμάτι κομμάτι όση ελευθερία σου έχει απομείνει.
Δράσε, κάνε κάτι. Όχι, μην ενταχθείς πουθενά, μην ακολουθήσεις κανέναν, αν δε γουστάρεις. Δράσε όμως. Σίγουρα θα βρεις ανθρώπους που θέλουν κι αυτοί. Είμαστε πολλοί, αλλά δεν τολμάμε να μιλήσουμε ο ένας στον άλλον, να προσεγγίσουμε. Μας έχουν κάνει να φοβόμαστε ο ένας τον άλλον, γιατί έτσι τους συμφέρει.

Φιλικά,

Ένας συμπολίτης σου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου