Τετάρτη 15 Ιουλίου 2009

Κάλεσμα

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ
ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΕΥΡΥΤΕΡΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ

Αθήνα, 10 Ιουλίου 2009

ΚΑΛΕΣΜΑ

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Είμαστε το Συντονιστικό των Συμβασιούχων που πήρε πριν από τις εκλογές του 2004, από τον σημερινό πρωθυπουργό κ. Καραμανλή τη δέσμευση για οριστική επίλυση του προβλήματος των συμβασιούχων.

Δυστυχώς, παρά τις προεκλογικές δεσμεύσεις της Κυβέρνησης για την μετατροπή των συμβάσεων 250.000 συμβασιούχων, τελικά με το Π.Δ. 164/2004 «τακτοποίησε» 33.000 μόνο συμβασιούχους, δίνοντας μερική μόνο λύση στο πρόβλημα.

Αποκλείστηκαν από τις ρυθμίσεις αρκετές κατηγορίες συμβασιούχων, με πολυετή προϋπηρεσία 5, 10, 20 και πλέον χρόνων.

Επιπλέον, έχει δημιουργηθεί ένα ιδιαίτερα σημαντικό πρόβλημα, δεδομένου ότι από τότε μέχρι και σήμερα το κράτος εξακολουθεί να προσλαμβάνει συμβασιούχους για θέσεις όπου απαιτείται μόνιμο προσωπικό, με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί μια νέα γενιά συμβασιούχων.

Οι «όμηροι» της σημερινής κυβέρνησης είναι κατά πολύ περισσότεροι από εκείνους που δικαιώθηκαν με το Π.Δ. 164/2004.

Είμαστε η μοναδική χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που εξακολουθεί να ευδοκιμεί το τριτοκοσμικό καθεστώς των συμβάσεων.

Το διαπιστώσαμε όταν παρευρεθήκαμε και λάβαμε μέρς στη συζήτηση που έγινε στις Βρυξέλλες, στις 17/7/2007, στην αίθουσα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Συζητήθηκαν αναφορές συμβασιούχων μόνο από την Ελλάδα! Νιώσαμε ντροπή για την χώρα μας. Θυμόμαστε ακόμα τις τοποθετήσεις των ευρωβουλευτών από άλλες χώρες, που απορούσαν κι έκαναν ειρωνικά σχόλια εις βάρος της χώρας μας (Ευρωβουλευτής Martinez από Ισπανία).

Επιπλέον, τα stage εξακολουθούν να είναι ανασφάλιστα, ωστόσο μοριοδοτούνται, ελπίζοντας σε μελλοντική μονιμοποίηση!

Θα θέλαμε να επισημάνουμε κάτι ακόμα σημαντικό: τον τελευταίο χρόνο καταρρέουν προνοιακές δομές που εξυπηρετούν τις πιό ευαίσθητες ομάδες των συμπολιτών μας.

Άτομα με αναπηρία, Πάσχοντες με ψυχικά νοσήματα, ηλικιωμένοι και παιδιά, κινδυνεύουν με οριστική εγκατάλειψη από την πολιτεία.

Επειδή λοιπόν οι πρωθυπουργικές δεσμεύσεις ουδέποτε υλοποιήθηκαν, καλούμε όλα τα σωματεία συμβασιούχων, αλλά και μεμονωμένους συμβασιούχους, stage, ενοικιαζόμενους, κ.λ.π., με στόχο να αναδείξουμε και πάλι το θέμα και να καθορίσουμε την περαιτέρω πορεία του αγώνα μας. Φτάνει πιά ο εμπαιγμός!

Η συμμετοχή όλων μας είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη δικαίωση του αγώνα μας.

Η συνάντηση θα γίνει την Πέμπτη 16/7 και ώρα 7:00 μμ, στην αίθουσα της ΔΟΕ (Ξενοφώντος 15Α, 3ος όροφος, κοντά στην Πλατεία Συντάγματος).

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς,

ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ

Γ. Κοκκινάτος (Τηλ. 6937-273853)
Σ. Προβατάς (Τηλ. 6932-286471)
Χ. Κόκοτα
Β. Παπαθανάση
Β. Αλεξίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου