Τρίτη 7 Ιουλίου 2009

Επεισοδιακή καταστολή της αντιρατσιστικής πορείας


Προ ολίγου, ΜΑΤ σε συνεργασία με Χρυσαυγίτες έκλεισαν την αντιρατσιστική πορεία περίπου 2000 ανθρώπων πριν φθάσει στον Αγ. Παντελεήμονα και επιτέθηκαν με χειροβομβίδες κρότου - λάμψης, κλωτσομπουνίδι και χημικά. Αυτήν την στιγμή, μέρος των διαδηλωτών έχει υποχωρήσει στην ΑΣΟΕΕ, όπου έχουν στηθεί οδοφράγματα και πέφτουν χημικά και κρότου-λάμψης.

1 σχόλιο:

  1. Η αντιρατσιστική πορεία ήταν αρκετά δυνατή με 2000+ κόσμο να συμμετέχει και τρομερό παλμό! Η φωνή των συμμετεχόντων ακουγόταν σαν κεραυνός! Δυστυχώς -πριν καν βγουμε- στον Αγ. Παντελεήμωνα, μας κλείσαν φασιστάκια (μάλιστα ένας απο αυτούς πήγε να μας πετάξει μολότωφ, αλλά κάηκε μόνος του!) μας επιτέθηκαν, και ακολούθησε άγρια καταστολή των μπάτσων. Για έναν περίεργο λόγο δεν έγιναν συλλήψεις (τουλάχιστον δεν είδα κάτι τέτοιο), παρόλο που ερίξαν παιδιά κάτω και τα χτυπούσαν.
    Επιστρέψαμε στην απεργία πείνας του Θεοδώρου, όπου παρακολουθούσαμε το γελοίο παιχνίδι προκλήσεων των μπάτσων και την υπερβολική ποσότητα των καυστικών/ψυχοτρόπων χημικών που έριξαν στο προαύλιο της ΑΣΟΕΕ, έναντι των λίγων διαδηλωτών που είχαν απομείνει στην ΑΣΟΕΕ από τους οποίους, μια ομάδα κέρδιζε χρόνο για να διαφύγουν τα υπόλοιπα παιδιά από την πίσω πόρτα της ΑΣΟΕΕ.
    Τα χημικά μυρίζουν ακόμα εδώ στην Πατησίων 70!

    ΑπάντησηΔιαγραφή