Παρασκευή 31 Ιουλίου 2009

Δελτίο Τύπου της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης στον Θοδωρή Ηλιόπουλο, με θέμα την χθεσινή Συνέντευξη Τύπου

Χθες, Πέμπτη 30 Ιουλίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Συλλόγου Υπαλλήλων της Τράπεζας της Ελλάδας και έπειτα από κάλεσμα της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης στο Θοδωρή Ηλιόπουλο, δόθηκε συνέντευξη τύπου για την υπόθεση του απεργού πείνας Θοδωρή Ηλιόπουλου, προφυλακισμένου από τις 18/12ου στις φυλακές Κορυδαλλού κατηγορούμενος για τη συμμετοχή του στα γεγονότα του Δεκέμβρη και απεργού πείνας από τις 10 Ιουλίου.

Έπειτα από την παρουσίαση της υπόθεσης από τον δικηγόρο του Ν. Μαβιδη ο οποίος τόνισε τις παρατυπίες και τις αντιφάσεις στην υπόθεση του Θ. Ηλιόπουλου, τον λόγο είχαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κουρακης και Θοδωρής Δρίτσας. Στην εισήγηση του ο Τάσος Κουρακης αναφέρει χαρακτηριστικά: «Στο πρόσωπο του Θ. Ηλιοπουλου συμπυκνώνεται όλη η εκδικητική μανία του κράτους, το οποίο ακόμη δεν μπορεί να κατανοήσει την αμφισβήτηση των νέων στην εξέγερση του Δεκέμβρη». Παράλληλα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θοδωρής Δρίτσας εξετάζοντας τις πολιτικές σκοπιμότητες στην υπόθεση του Θ. Ηλιόπουλου καταλήγει λέγοντας ότι «ο Δεκέμβρης θα κριθεί από την ελληνική κοινωνία και όχι στις αίθουσες των δικαστηρίων»

Ο Θανάσης Διαβολακης μέλος του Δ.Σ. της Ο.Ι.Ε.Λ.Ε. και ο Αλέκος Παπασπυριδης εκπρόσωπος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ υπογραμμίζοντας ότι ο ένας εκ των δικαστών που σκανδαλωδώς απέρριψαν το αίτημα αποφυλάκισης του Θ. Η. , είναι ο ίδιος ο οποίος έκλεισε την υπόθεση της Κ. Κούνεβα. δήλωσαν την έμπρακτη αλληλεγγύη τους στο πρόσωπο του Θοδωρή Ηλιόπουλου τονίζοντας πως «ο αγώνας είναι κοινός και αφορά όλο το εργατικό κίνημα» καλώντας σε νέες κινητοποιήσεις.

Στην εισήγηση της η Σοφία Βογιατζη από την Επιτροπή για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων έφερε για άλλη μια φορά στο προσκήνιο την εικόνα που παρουσιάζει το σωφρονιστικό σύστημα στην Ελλάδα και το ζήτημα της προφυλάκισης τονίζοντας την «ευκολία» με την οποία εφαρμόζεται στην χώρα μας.

Στην συνέντευξη τύπου παρευρέθησαν επίσης εκπρόσωποι σωματείων όπως των Μισθωτών Μηχανικών, της Ομοσπονδίας ιδιωτικών εκπαιδευτικών, ο Παύλος Αντωνόπουλος από το Δ.Σ. της Ε ΕΛΜΕ, δικηγόροι καθώς και η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θάλεια Δραγώνα.

Την συνέντευξη τύπου κάλυψαν δημοσιογράφοι από τον Τύπο και το Ραδιόφωνο.

Στην συνέντευξη τύπου έγινε επίσης ενημέρωση για την πορεία της υγείας του Θοδωρή Ηλιόπουλου τονίζοντας την επιτακτική ανάγκη άμεσης παραπομπής του και με βάση την ιατρική γνωμάτευση της γιατρού του, Όλγας Κοσμοπούλου στο νοσοκομείο των φυλάκων, εφόσον διανύει πλέον την 22η μέρα απεργίας πείνας.

Η συνέντευξη τύπου έκλεισε με την δέσμευση όλων των φορέων για κινητοποιήσεις ώστε να λάβει τέλος η παράλογη προφυλάκιση του Θοδωρή Ηλιόπουλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου