Κυριακή 28 Ιουνίου 2009

Κάμερες: άλλο ένα πραξικόπημα Χουντογιαννάκη

Από ΤΑ ΝΕΑ:

Την παρακολούθηση των πολιτών σε 24ωρη βάση με κάμερες σε συνεχή λειτουργία σε όλους τους δημόσιους χώρους, καθώς και τη δημιουργία διεθνούς τράπεζας DΝΑ με γενετικό υλικό από κατηγορουμένους ακόμη και για απλά πλημμελήματα, προωθεί τάχιστα η κυβέρνηση.

Η τροπολογία έχει κατατεθεί προς γνωμοδότηση στην αρμόδια Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Απ' ό,τι διαβάζουμε στον E-Lawyer πιθανή ψήφιση αυτής της τροπολογίας είναι καθαρά αντισυνταγματική, αφού νομοθετήματα που αφορούν στα προσωπικά δεδομένα ψηφίζονται μόνο από την Ολομέλεια και όχι από τα θερινά τμήματα.

2 σχόλια:

  1. Ας έρθει να μου μιλήσει κανείς βλάκας για «Δημοκρατίες», «Πόσο τυχεροί είμαστε που ζούμε σε μια δημοκρατική χώρα...» και άλλες «Δημοκρατικές» αρλούμπες ξανά... Αυτοί ΣΑΣ ΑΦΑΙΡΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ... Αυτοί ΣΑΣ ΚΑΤΑΛΗΣΤΕΥΟΥΝ... Αυτοί ΣΑΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ ΨΥΧΙΚΑ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΙΚΑ... και εσείς τους «χειροκροτάτε», τους υποστηρίζετε, σχεδόν τους αγαπάτε είτε ψηφίζοντάς, είτε ανήκοντας σε κάποιο κομμα...
    Τέτοια ζώα είστε...
    ΦΑΤΕ ΤΑ ΤΩΡΑ... και έρχονται και χειρότερα... :(

    Υ.Γ. Που είναι τα κόμματα της αντιπολίτευσης;

    This is how democracy ends - with thunderous applause...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ... ή «πώς η κοινοβουλευτική δημοκρατία μπορεί να μετατραπεί σε δικτατορία μέσα σε μια κυβερνητική θητεία».

    (Όχι βέβαια. Δεν υπονοώ σε καμμία περίπτωση ότι οι μπλε είναι οι κακοί, οι πράσινοι θα ήταν καλύτεροι, ή ότι η μόνη ελπίδα είναι να κυβερνήσει η Αλέκα ή ο Αλέκος. Εννοώ σαφώς και κατηγορηματικώς ότι το πολίτευμα που μας έχει επιβληθεί έχει όλες τις «ασφαλιστικές δικλείδες» για να μετατραπεί σε απολυταρχικό όποτε θεωρήσουν ότι τους χρειάζεται)

    ΑπάντησηΔιαγραφή