Πέμπτη 14 Μαΐου 2009

Ομοβροντία#3-Κοινωνικά θέματα


Από την ανταπόκριση (θετική ή αρνητική) που είχα απο τα 2 προηγούμενα ομοβροντικά μου κείμενα, υποθέτω ότι είμαι σε καλό δρόμο, και έτσι συνεχίζω. Σήμερα θα έχουμε και μια μικρή αλλαγή, θα μιλήσουμε και για τον κύριο Θεοδόση Γαλεράκη, τον οποίο τελείως παραδόξως το έμαθα από τον γνωστό λασπολόγο του διαδικτύου www.infopress-gr.Blogspot.com , ο οποίος just for the record, καλά θα ήταν να έδινε μερικά στοιχεία περισσότερα για τον άνθρωπο, που κάνει απεργίας πείνας προκειμένου να μπορεί όποιος ενδιαφέρεται να του συμπαρασταθεί, και όχι να αναλώνετε στο να χρησιμοποιεί την πληροφορία αυτή μοναχά για λασπολόγια. Και αφού θα πιαστούμε με τα κοινωνικά θέματα, επιτρέψτε μου να κάνω και μια αναφορά και σε μια άλλη νεανική απροσεξία, και φυσικά κάνω λόγο για την δεσποινίδα Χριστίνα Κυριμοπούλου η οποία ας πούμε ότι τιμωρήθηκε αρκετά για 2-3 ζωές παρά το νεαρό της ηλικίας της και καλό είναι να της δοθεί μια ευκαιρία για ζωή, αλλά όπως μου αρέσει να λέω, όλα αυτά μπορούν να διορθωθούν, άμα εγκαταλείψουμε τον τρυφερό και πολλά υποσχόμενο καναπέ, και κινητοποιηθούμε λίγο... μπορούμε;


Ας ξεκινήσουμε με τα κοινωνικά θέματα αφού είναι και οι Guess Stars της σημερινής ομοβροντία μας:


  1. Χριστίνα Κυριμοπούλου: Επειδή δεν μπόρεσα να είμαι παρόν στην προσπάθεια που κάνουν τα παιδιά που στέκοντε δίπλα της θα σας μεταφέρω απλά τα μηνύματα που έλαβα...

    Η Χριστίνα Κυριμοπούλου είναι έγκλειστη εδώ και πέντεμιση χρόνια στις φυλακές ανηλίκων στον Ελαιώνα, για γελοια αδικήματα που είχε διαπράξει 13-14 ετών(μικροκλοπες σε μαγαζια,τροφιμα κτλ,οπως και για μια ληστεια σε ηλικιωμενη για την οποια δεν αναγνωριστηκε ποτε ως συνεργος!).
    Έχει κάνει επανειλημμένα απόπειρες αυτοκτονίας ενώ της χορηγούνται τα ιδια φάρμακα απο το 2003,οποτε και εξεταστηκε στο Νταου ,χωρίς να βρίσκεται κάτω από την εποπτεία ψυχιάτρου.Το κοριτσι βρισκεται σε πολυ ασχημη ψυχολογικη κατασταση,προκαλωντας διαρκεις αυτοτραυματισμους στον εαυτο της με πολυ σφοδρο τροπο.Χρειαζεται αμεση φροντιδα και παρακολουθηση απο ειδικευμενο προσωπικο,οχι μονο λογω των προβληματων που της εχει προκαλεσει ο εγκλεισμος, αλλα και η τοξικομανια.Η δικηγορος της,κα Χρυσα Πετσιμερη,προκρινει την αμεση μεταφορα της σε νοσοκομειο ή κεντρο αποτοξινωσης,προς αποφυγη του μοιραιου.

    Θα πρεπει να σημειωθει οτι το κοριτσι,τσιγγανα στην καταγωγη, στερειται σταθερου οικογενειακου περιβαλλοντος αρα χρειαζεται ακομα εντονοτερα την συμπαρασταση μας ωστε οχι μονο να γλιτωσει τον κινδυνο αλλα να μπορεσει να σταθει στα ποδια της.

    Φυσικα κ η περιπτωση της Χριστινας ειναι μια απο τις χιλιαδες περιπτωσεις που η αναλγησια του κρατους και της κοινωνιας στελνει τα μικρα παιδια μεσα στις φυλακες για πραξεις που συνηθως σχετιζονται με τον τροπο ζωης που η ιδια τα εχει αναγκασει να ζουν.Ισως για καποιους η λυση στο προβλημα της Χριστινας να ναι η κοινωνικη αλλαγη,αλλα αυτο δε μας δινει το αλλοθι να μην δραστηριοποιηθουμε με καθε τροπο τωρα που το κοριτσι βρισκεται σε κινδυνο .

    ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ ΟΣΟ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΓΕΓΟΝΟΣ!ΑΣ ΜΗΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΖΩΗ ΝΑ ΠΕΤΑΧΤΕΙ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΗΣ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑΣ ΤΟΥΣ!

    ΑΝ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ,ΔΕΝ ΘΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ,ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΝΕΥΘΥΝΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ!ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ!

    Το συγκεκριμένο κείμενο το μεταφέρω απο το group που έχει φτιαχτεί στο facebook για αυτο το σκοπό:

    http://www.facebook.com/group.php?gid=77364339616#/group.php?gid=77364339616

  2. Θεοδόσης Γαλεράκης: θα μου επιτρέψετε ακόμα μια επικόληση επειδή, το έμαθα μώλις σήμερα και έτσι δεν μπόρεσα να το μελετήσω αρκετά. Το ποιό ενημερώτικό κείμενο που κατάφερα να βρώ στο Google ήταν απο το http://paramythia.pblogs.gr/ και σας το μεταφέρω ως έχει:

    Οι νεανικές παραβάσεις του στερούν το δικαίωμα εργασίας

    Ούτε στα απορρίμματα του δήμου δεν μπορεί να εργαστεί ο Θεοδόσης Γαλεράκης

    Οι νεανικές παραβάσεις του στερούν το δικαίωμα εργασίας

    Η συντηρητική πολιτική του κράτους σε σχέση με την κοινωνική επανένταξη

    Έκκληση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας


    Της Πόπης Παπαδάκη (Δημοσιεύεται στην εφημερίδα ΡΕΘΕΜΝΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ 23 Απριλίου)

    Είναι απίστευτο αλλά αληθινό και Ελληνικό το γεγονός ότι ένας 52χρονος άνδρας,οικογενειάρχης και πατέρας τριών παιδιών,καταδικάζεται από το κράτος να "πληρώνει"για μια ζωή τα νεανικά λάθη που διέπραξε.Η πολιτεία αρνείται στον 52χρονο σήμερα Ρεθυμνιώτη Θεοδόση Γαλεράκη να εργαστεί όχι σε κάποιο γραφείο αλλά στην αποκομιδή απορριμμάτων του δήμου Ρεθύμνου,επειδή στα 20 του χρόνια "εγκλημάτισε"κατά του εαυτού του κάνοντας χρήση ναρκωτικών ουσιών.

    Το "λερωμένο"ποινικό μητρώο ακολουθεί τον άνθρωπο αυτό, και το επίσημο κράτος του υποδεικνύει εμμέσως να επιστρέψει στον κόσμο των ναρκωτικών.Αγκυλωμένο σε μια συντηριτική πολιτική σε σχέση με την κοινωνική επανένταξη,την οποία ευαγγελίζεται μόνο στα χαρτιά και στις κατά καιρούς μεγαλοστομίες διάφορων υπουργών, απέρριψε πριν λίγες την αίτηση χάριτος που ζήτησε ο 52χρονος,προκειμένου να έχει την δυνατότητα έντιμης και σκληρής εργασίας στο τμήμα καθαριότητας του δήμου όπου από το 1998 προσφέρει τις υπηρεσίες του ως συμβασιούχος.

    Το Υπουργείο Δικαιοσύνης,χωρίς ανθρωπισμό,χωρίς κατανόηση,χωρίς καμιά συμπάθεια ή επιείκια,παραγνωρίζοντας τα εισηγητικά σημειώματα του δημάρχου,των εργαζομένων στον δήμο,των βουλευτών και άλλων φορέων της πόλης αλλά και σύσσωμης της τοπικής κοινωνίας που κυριολεκτικά έχει αγκαλιάσει τον πρώην χρήστη ναρκωτικών,στις 10 Απριλίου ενημέρωσε ψυχρά και κυνικά τον Θεοδόση Γαλεράκη ότι δεν του εγκρίνει την απονομή χάριτος που ζήτησε,δεν διαγράφει δηλαδή από το ποινικό του μητρώο την παραβατική συμπεριφορά των είκοσι ετών του.

    Το αίτημα του κ.Γαλεράκη,δεν είναι μια ακραία μορφή διεκδίκησης αλλά θεμιτή διεκδίκηση για ζωή τίμια και καθαρή.Είναι η συγγνώμη και η μεταμέλεια του για κείνα που διέπραξε στην ανώριμη μετεφηβική του ηλικία,θύμα τότε της διαλυμένης του οικογένειας και των λάθος επιλογών του.

    Το κράτος, δεν έχει το δικαίωμα να του αρνείται να ζήσει,δεν έχει το δικαίωμα να έρχεται αντίθετο με τα αισθήματα της κοινωνίας.

    " Περίμενα την υπογραφή του υπουργείου δικαιοσύνης για να με δικαιώσει και να επιστρέψω στην δουλειά μου.Η απάντηση ήρθε πριν μια εβδομάδα: μου είπαν να μην επιστρέψω πίσω στην εργασία μου. Η ζωή μου έχει αλλάξει. Έχω γίνει ένας σωστός άνθρωπος στην κοινωνία,εχω τρία παιδιά,έβγαζα τίμια το ψωμί μου μαζεύοντας τα απορρίμματα και τώρα είμαι σε αδιέξοδο. Η δικαιοσύνη αντί να μου πει μπράβο που μαζεύω τα σκουπίδια, με πετάει στο δρόμο σαν σκουπίδι.Και όλ' αυτά επειδή στα νιάτα μου, πριν παντρευτώ, είχα κάνει ένα αδίκημα., το οποίο το ξεπλήρωσα και με το παραπάνω.Είμαι πολύ πικραμένος.Με στενοχωρεί η αδικία.Τα βγαζω πέρα με την βοήθεια των συναδέλφων μου και της εκκλησιάς.'Εχω γίνει πλέον βαρετός αφού δεκαοχτώ μήνες τώρα μου συμπαραστέκονται"λέει ο 52χρονος άνδρας που από χθες ξεκίνησε επ'αόριστον καθιστική διαμαρτυρία έξω από το δημαρχείο.

    Η ύστατη παράκληση του Θεοδόση Γαλεράκη,απευθύνεται στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας:" Δούλεψα σε διαφορες δουλειές και κατέληξα τα τελευταία δέκα χρόνια στο δήμο.Ο δήμος είναι η οικογένεια μου.Δεν πρόκειται να φύγω από δώ,δεν έχω πού αλλού να πάω.Ο δήμαρχος με θέλει αλλά μου είπε ότι πλέον μόνο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μπορεί να με βοηθήσει.Κάνω έκκληση στον κ. Παπούλια να δεί το πρόβλημα μου" .

    Είναι πρωτοφανής η στήριξη στον Θεοδόση Γαλεράκη από την κοινωνία του Ρεθύμνου,τα κόμματα και τους φορείς. Ο δήμαρχος Γιώργος Μαρινάκης,αγκαλιάζοντας τον εργαζόμενο του δήμου,και μάλιστα απέστειλε σχετική επιστολή στον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια,με αφορμή την απόρριψη της αίτησης από το Συμβούλιο Χαρίτων,δήλωσε:

    "Η απόφαση του Συμβουλίου Χαρίτων του υπουργείου Δικαιοσύνης είναι εσφαλμένη,έχει στοιχεία αναλγησίας και αντικοινωνικότητας. Επικαλούνται την παρελθούσα συμπεριφορά του εργαζόμενου και δεν βλέπουν αυτή την στιγμή ότι μια ολόκληρη κοινωνία είναι στο πλευρό του. Κάνουμε μια προσπάθεια για να δώσουμε διέξοδο ζωής σε έναν άνθρωπο, ο οποίος με πολύ μεγάλη προσπάθεια επί πολλά χρόνια, σε μια δύσκολη υπηρεσία του δήμου, μόνο προσφέρει και δεν δημιουργεί προβλήματα .Τώρα του στερούν το δικαίωμα να εργάζεται.Είναι ακατανόητη απόφαση,δεν μπορώ να την εξηγήσω.Χαίρομαι που τουλάχιστον ο εισαγγελέας εφετών Κρήτης συνηγόρησε θετικά και λυπάμαι που ένας εισαγγελέας δεν μπήκε καν στο κόπο να διαβάσει και να λάβει υπ'όψιν του τα υπομνήματα που έγραψε ο σεβασμιώτατος,ο δήμαρχος ,το δημοτικό συμβούλιο.Την χάρη την δίνουμε σε όσους έπεσαν σε κάποιο λάθος. Το ζητούμενο είναι αν τώρα είναι ικανοί να προσφέρουν στην κοινωνία.Είμαι πολύ θυμωμένος με αυτή την εξέλιξη ,γιατί δεν ήθελα να φτασουμε σε αυτό το σημείο.Κάποιοι δεν καταλαβαίνουν ότι «εγκληματούν». Το θέμα είναι τώρα στα χέρια του προέδρου της Δημοκρατίας ,που νομίζω ότι πρέπει εκείνος να σταθμίσει καλά την υπόθεση και να δώσει την χάρη παρά την αντίθετη απόφαση του Συμβουλίου Χαρίτων.Ειλικρινά οποιαδήποτε άλλη απόφαση θα είναι κόντρα σε αυτό που θέλει όλη η κοινωνία"τόνισε ο κ.Μαρινάκης.

    Με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Δικαιοσύνης επικοινώνησε τηλεφωνικά χθες το απόγευμα ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ηλίας Λαμπίρης ,τον οποίο παρακάλεσε να εξετάσει εκ νέου το ζήτημα Γαλεράκη.Ο κ.Ανδεουλάκος φέρεται να δεσμεύτηκε στον βουλευτή.

    Στο πλευρό του Θεοδόση Γαλεράκη,και ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μανώλης Όθωνας,που στιγμάτισε την κρατική αναλγησία και την απόφαση του υπουργείου Δικαιοσύνης,επισημαίνοντας:"Ολόκληρη η τοπική κοινωνία ευαισθητοποιείται για ένα θέμα που προσέκρουσε στην ανάλγητη τυπολατρία διαδικασιών ,με μια απόφαση απάνθρωπη.Υπάρχουν περιθώρια χειρισμού του ζητήματος ώστε να πρυτανεύσει η κοινή λογική και η αποκατάσταση αυτή του ανθρώπου.Δεν βασίζεται σε καμία λογική το πισωγύρισμα σε μια φάση της ζωής που ο ίδιος ξεπέρασε με προσωπικό αγώνα και που σήμερα οφείλουμε όλοι μας να προστατεύσουμε".




    Ψήφισμα συμπαράστασης

    Ο Σύλλογος Εργαζομένων του Δήμου Ρεθύμνης συμπαραστέκεται στον συνάδελφο Θεοδόση
    Γαλεράκη για την απόρριψη της αίτησης χάριτος που υπέβαλε ώστε να μπορέσει να διοριστεί
    στο Δήμο Ρεθύμνης στον οποίο εργάζεται από το 1998.
    Ο Θεοδόσης δικαιώθηκε ύστερα από εγκριτικές αποφάσεις τόσο των δικαστηρίων όσο και του
    ΑΣΕΠ. Όμως παράλληλα αντιμετωπίζει την σκληρότητα ενός «Κράτους Πρόνοιας» που τον
    διαχωρίζει, τον αποκλείει και τελικά τον απορρίπτει επειδή στο μακρινό παρελθόν είχε
    κάνει πράξεις τις οποίες πλήρωσε ακριβά και για τις οποίες έχει μετανιώσει.
    Πατέρα τώρα πια τριών παιδιών (το ένα ανήλικο) προσπαθεί να ζήσει την οικογένειά του με
    αξιοπρέπεια. Δεν ζητά τίποτα άλλο από το δικαίωμα να μπορεί να εργάζεται.
    Να μπορεί να προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο, σε μια κοινωνία η οποία όχι μόνο τον έχει
    αποδεχτεί αλλά τον έχει αγαπήσει για την εργατικότητα, το φιλότιμο του και το ήθος του.
    Αυτή η κοινωνία σήμερα ΑΠΑΙΤΕΙ τη δικαίωση του Θεοδόση.
    ΑΠΑΙΤΕΙ από την Πολιτεία που υπερηφανεύεται για το κοινωνικό και δίκαιο πρόσωπό της, να
    δείξει επιτέλους την κοινωνική της ευαισθησία.
    Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας αποφάσισε σε ένδειξη συμπαράστασης να προχωρήσει σε ωριαίες
    στάσεις εργασίας από την Τετάρτη 22 Απριλίου ως την Παρασκευή 24 Απριλίου από 12.00 έως
    13.00 και τη συγκέντρωση των εργαζομένων συναδέλφων έξω από το Δημαρχείο όπου βρίσκεται ο
    Θεοδόσης διαμαρτυρόμενος, ώστε να ενημερωθεί η κοινή γνώμη για την αδικία που έχει γίνει
    εις βάρος του.

    Απο εκεί και πέρα είδα και μια είδηση που αναρτήθηκε στις 6 Μαίου του 2009 και καλό είναι να σας την μεταφέρω και αυτή:

    πηγή: http://paramythia.pblogs.gr/tags/theodosis-galerakis-gr.html

    Στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου για εξετάσεις μεταφέρθηκε ο Θεοδόσης Γαλεράκης
    Συμπτώματα εξάντλησης εμφανίζει ο Θεοδόσης Γαλεράκης, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των γιατρών του Νοσοκομείου Ρεθύμνου που τον εξέτασαν χθες στο χώρο του Δημαρχείου και έκριναν απαραίτητη τη μεταφορά του με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο για περαιτέρω κλινικό και εργαστηριακό έλεγχο. Η μεταφορά του στο Νοσοκομείο όπως σημειώνει η Ένωση Γιατρών, «κρίθηκε απαραίτητη λόγω της σταδιακής αλλά επιδεινούμενης εξάντλησης των σωματικών και ψυχικών του δυνάμεων». Ο Θεοδόσης Γαλεράκης μετά την χορήγηση υγρών και ηλεκτρολυτών στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών επέστρεψε με δική του θέληση στο χώρο του Δημαρχείου όπου βρίσκεται επί δυόμιση εβδομάδες, ενώ διανύει τη δέκατη ημέρα απεργίας πείνας. Η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ τονίζει πως είναι βέβαιο ότι η παράταση της απεργίας πείνας θέτει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία του Θεοδόση Γαλεράκη και ενδέχεται να προκαλέσει έκπτωση λειτουργίας ζωτικών του οργάνων. Με την έννοια αυτή, η οριστική διευθέτηση του προβλήματός του αποκτά πλέον επείγοντα χαρακτήρα.

    πηγή: http://www.2810.gr/site/news/article/52633

    Ελπίζω να σας κατατόπισα... γιατί ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για ποιο ζουμερά θέματα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου