Τρίτη 12 Μαΐου 2009

Ομοβροντία#2-Και όλα αυτά συμβαίνουν σήμερα... (Α μέρος)

Τρίτη, 12 Μάϊος 2009

Αφού γνωριστήκαμε αγαπημένοι μου αναγνώστες ας πάμε ένα βήμα παραπέρα... το σημερινό μας ταξίδι, θα είναι ένα κοντινό ταξίδι, αφού αφορά το ότι δεν χάθηκε ακόμα, δηλαδή αφορά το τώρα. Υπάρχουν κάποια ανοιχτά μέτωπα. Υπάρχουν κάποια λίκνα ελπίδας τα οποία όσοι θέλουμε να λεγόμαστε και να είμαστε άνθρωποι, θα πρέπει να τα λάβουμε λίγο σοβαρότερα υπόψιν μας, αφού αυτοί οι αγώνες δεν αφορούν τον γείτονα... αλλά εμάς και το μέλλον τον παιδιών μας.

Όπως είπα και στο προηγούμενο μου κείμενο, ο προθάλαμος για την φωλιά του κούκου έχει τα εξής ανοιχτά μέτωπα...

ΌΤΙ ΔΕΝ ΧΑΘΗΚΕ ΑΚΟΜΑ...
1)Υπόθεση κου ΤΕΝΕΖΟΥ.
2)Υπόθεση κας ΚΟΥΝΕΒΑ.
3)Υπόθεση The mall.
4)Υπόθεση ΧΥΤΑ Χυλήτης.
5)Υπόθεση Δήμου Ηλείας
6)Υπόθεση Πάρκου Κυψέλης.
Σίγουρα άμα το ψάξουμε το θέμα θα βρούμε και άλλα ωραία γεγονότα για να ασχοληθούμε, αλλά το ρεζουμέ των επισημάνσεων μου είναι να εγκαταλείψουμε την άνεση του καναπέ και να αρχίσουμε να κουνιόμαστε λιγάκι.


Επιτρέψτε μου να προλογίσω λίγο...

Αυτή την στιγμή που μιλάμε 2 άνθρωποι υποφέρουν, (και φλερτάρουν με τον θάνατο) επειδή δεν προσκυνήσαν, αυτούς που προσκυνάμε εμείς, γιατί διέπραξαν το αδίκημα να διψούν για αξιοπρέπεια και για δικαιοσύνη. Αυτή την στιγμή που μιλάμε, οι αγαπημένοι μας πολιτικοί και δημοσιογράφοι προσπαθούν να κουκουλώσουν μια απο τις μεγαλύτερες κομπίνες των τελευταίων 30 ετών. Αυτή την στιγμή που μιλάμε υπάρχει ένα Δήμαρχος που έχει βάλει σκοπό να μετατρέψει κάθε πάρκο σε parcking με κάθε μέσο, (ακόμα και με ξυλοδαρμούς πολιτών), ενώ ένας άλλος Δήμαρχος χρωστάει εξηγήσεις και παριστάνει την πάπια.

Στην αντιπέρα όχθη μια χούφτα ενεργοί πολίτες προσπαθούν με προσωπικό ρίσκο και κόπο, να δικαιωθεί ο κος Τενέζος, μια άλλη ομάδα Εθελοντών στο πλευρό της κας Κούνεβα κάνουν ότι μπορούν για να την βοηθήσουν και για να τιμωρηθεί ο ένοχος ο οποίος και αυτός χαίρει κουκουλώματος, σε μια χώρα που η κουκούλα είναι απαγορευμένη. Εξοργισμένοι πολίτες προσπαθούν να καταλάβουν που είναι οι νόμοι καθώς βλέπουν τον εθνικό πλούτο να ληστεύεται μπροστά στα μάτια τους, και οι νόμοι να παραβιάζονται με μοναδική απάντηση την σιωπή. Και όλα αυτά συμβαίνουν σήμερα, την εποχή που η βουλή έκλεισε για να παραγραφούν τα σκάνδαλα SIEMENS και της μονής Βατοπεδίου. Επίσης έτσι θα εξασφαλίσουν ότι δεν θα σκαλιστεί άλλο η υπόθεση Παυλίδη, και ότι δεν θα χρειαστεί να ομολογήσουν την ενοχή τους απέναντι στους πολίτες που αναρωτιούνται που ακριβώς είναι η δικαιοσύνη.

Μα έχει αρχίσει να φυσάει ένας διαφορετικός αέρας, και μερικές φορές έχω την εντύπωση ότι μου μυρίζει μπαρούτι στην ατμόσφαιρα, και όλα αυτά γίνονται σήμερα...


1)Υπόθεση κου.Τενέζου: Στην 89η ημέρα απεργίας πείνας βρίσκετε ο κος Τενέζος μπροστά από την Επιτροπή Ανταγωνισμού. Η απεργία πείνας του είναι πραγματική, και όλα όσα αναφέρει είναι αν μη τι άλλο τεκμηριωμένα σε σύγκρισή με αυτά που λέει (ή δεν λέει) η επιτροπή ανταγωνισμού, και η ελληνική κυβέρνηση. Μοναδική ελπίδα της αντίπαλης πλευράς είναι το να δουν τον Θεόδωρο Τενέζο να τρώει κανένα Humberger, αφού το ξέρουν, (και δυστυχώς το ξέρω και εγώ), ότι άμα συνεχίσει αργά ή γρήγορα θα πεθάνει. Η μαλακία είναι ότι όταν θα πεθάνει θα δικαιωθεί, αλλά αυτό είναι τερατώδες σαν σκέψη και μόνο... Τι κόσμο είναι αυτός που δικαιώνει μόνο νεκρούς; Αυτό που με εκνευρίζει είναι οι αυτόκλητοι Γιατροί-Ντέντεκτιβ που αντί να ρωτήσουν και να δουν τα πειστήρια της γνησιότητας της απεργίας πείνας, κάθονται και νομίζουν... και αναμασάνε σαν επιχείρημα το “αφού δεν πέθανε ακόμα η απεργία Πείνας είναι ψεύτικη.” Ειλικρινά πιστεύω ότι δεν ψάχνουν ούτε καν για απαντήσεις, θέλουν να πουν απλά την κοτσάνα τους, και να χαρούν που παρά το άθλιο της προσωπικότητάς τους, βρήκαν και αυτοί κάποιον να υποτιμήσουν και να νοιώσουν για μια φορά στην ζωή τους σπουδαίοι. Εάν μου ζητούσαν να περιγράψω με μια λέξη τα αιτήματα του κου Τενέζου, θα έλεγα ότι η “δικαιοσύνη” ταιριάζει γάντι. Παρολα αυτά τα αιτήματα του κου Τενέζου είναι 3:

1.Έρευνα όλης της καταγγελίας του για το καρτέλ του σιδήρου. Ξεσκέπασμα και τιμωρία των ενόχων βιομηχάνων και χονδρεμπόρων που κατέστρεψαν παράνομα την επιχείρησή του.
2.Την καταγγελία του να δικάσουν όταν ολοκληρωθεί η πλήρης έρευνα ,άλλα μέλη της Επιτροπής Ανταγωνισμού και όχι αυτοί που έχουν μηνυθει στην ποινική δικαιοσύνη.
Να υπάρξει δηλαδή δίκαια δίκη.
3.
Να προστατεύονται δικαστικά αυτοί που καταγγέλουν τα καρτέλ και ο ιδιος, με την ενεργοποίηση στις περιπτωσεις καταγγελιων για καρτέλ του αρθρ.61 Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.

Η κυβέρνηση αυτή την στιγμή σφυρήζει κλέφτικα, αλλά το ενδιαφέρον είναι ότι δεν επιθυμεί να πεθάνει κάποιος λόγω της κυβερνητικής σαπίλας, γιατί κάτι τέτοιο θα έφερνε φοβερά αποτελέσματα που κανένας δεν μπορεί να φανταστεί. Από την άλλη και το να βγει η υπόθεση ολόκληρη στην δημοσιότητα θα ήταν εξίσου καταστροφικό αφού, αυτά που καταγγέλλει ο κος Τενέζος είναι απλά η κορυφή του παγόβουνου, και εάν είναι να κρίνω από την κορυφή...ΤΟ ΠΑΓΟΒΟΥΝΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΟ. Κατά βάθος ίσος και να τους καταλαβαίνω, μερικές φορές λέω ότι άπο άλλες συνθήκες με τους κυρίους αυτούς θα μπορούσαμε να πίναμε και καφέ παρέα, (μην βαράτε... σχήμα λόγου είναι), αλλά όσο και να τους κατανοώ, από την στιγμή που διάλεξαν το εύκολο κέρδος από την αξιοπρέπεια, είναι πλέον άξιοι της μοίρας τους, και ας αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του.

Αυτή την στιγμή η Ελλάδα θυμίζει περισσότερο εταιρία παρά κράτος. Αυτή την στιγμή που μιλάμε υπάρχουν καρτέλ σε κάθε παραγωγικό τομέα της Ελλάδος. Αυτά που θα αγγίξουμε στην ομοβροντία είναι...

1)Καρτέλ Χάλυβα.

2)Καρτέλ Τσιμέντου

3)Καρτέλ Πετρελαίου.

4)Καρτέλ οικοδομικών επιχειρήσεων.

5)Ναυτιλιακό Καρτέλ.

6)Τραπεζικό Καρτέλ.

7)Τουριστικό Καρτέλ.

8)Καρτέλ Super market

9)Καρτέλ Τροφίμων, (το συγκεκριμένο έχει πολλά παρακλάδια... θα τα αναλύσουμε).

Τα Καρτέλ που αναφέρω δεν είναι τα μοναδικά, αλλά είναι αυτά που θα αγγίξουμε διεξοδικά, και σας υπόσχομαι ότι στην ροή αυτής της παρουσίασης, δεν θα τα αγγίξουμε απλά, αλλά θα τα χουφτώσουμε κανονικότατα.

Ωραία... υπάρχουν Καρτέλ. Και τι με αυτό; Για ποιο λόγο να σας ενδιαφέρει το θέμα; Θα σας δώσω όσο καλύτερα μπορώ τις συνέπειες της δυσλειτουργίας της Επιτροπής Ανταγωνισμού στην Ελλάδα.

Αυτή την στιγμή λόγω αυτής της δυσλειτουργίας, τα αγαπημένα μας Καρτέλ φροντίσουν να πληρώνουμε την κατασκευή σπιτιού 50% ακριβότερα, πχ. Ο Χάλυβας που αποτελεί το 30% ενός κτηρίου σύμφωνα με το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΤΕΕ) όπως αναρτήθηκε στην Ναυτεμπορική στις 14/06/08 στην σελίδα 7, μέσα σε 6 μήνες ανέβηκε η τιμή του χάλυβα... και καλύτερα να μην αρχίσω να λέω και για το τσιμέντο ακόμα, γιατί θα πάει μακριά η βαλίτσα. Τα διυλιστήρια εκμεταλλευόμενα κάποιους προϊστορικούς νόμους είναι ουσιαστικά αυτά που καθορίζουν και τις τιμές στην Βενζίνη και στο πετρέλαιο οπότε την επόμενη φορά που θα σιχαθείτε τα λεφτά που σας τρώει η μετακίνησή με το αυτοκίνητο, θα ξέρετε ποιον να διαολοστέλνεστε. Είδη πρώτης ανάγκης χάρις στα super market και τους μεγαλοπαραγωγούς βρίσκονται σε πολλές των περιπτώσεων στην διπλάσια τιμή απο αυτήν που θα έπρεπε. Τα τουριστικά Καρτέλ είναι ικάνα να ισοπεδώσουν μια ολόκληρη χώρα μόνο και μόνο για να στήσουν μερικά καζίνο, και μερικά γήπεδα γκόλφ, ενώ τα τραπεζικά Καρτέλ κατάφεραν και αποκτήσανε ρευστό 28 δις για να μπορούν να μας ληστεύουν ποιο αποτελεσματικά, με κάτι πανωτόκια μούρλια. Την επόμενη φορά που θα ανεβήτε σε καράβι κάντε την προσευχή σας πρώτα, αφού οι μεγάλες Ναυτιλιακές που τόσο πολύ μας αγαπάνε, (οι ίδιες Ναυτιλιακές που παίρνουν και παχυλές επιδοτήσεις για τις νεκρές γραμμές) παρά τις ληστρικές τιμές που έχουν στους νάυλους τους, αντί για καράβια χρησιμοποιούν παλιά ετοιμόρροπα πλοία, κοινός γνωστά ως σκυλοπνίχτρες. Όλα αυτά τα καλά και αλλά πολλά συμβαίνουν σήμερα χάρις στην δυσλειτουργία της Επιτροπής Ανταγωνισμού, με την οποία θα ασχοληθούμε προσεχώς εκτενέστερα.

Επιτρέψτε μου να σας παραπέμψω σε μερικούς σύνδεσμούς σχετικά με την υπόθεση του κυρίου Τενέζου.


Σχετικά με την γνησιότητα της απεργίας Πείνας του κου Τενέζου:

http://tenezos.blogspot.com/2009/04/70-23-4-2009.html


Σχετικά με την μη κυβερνητική οργάνωση Stop Cartel:

http://tenezos.blogspot.com/2009/05/stopcartel-3-5-2009.html


Ξεκάθαρη τοποθέτηση του κου Τενέζου σχετικά με την απόφαση του για την απεργία Πείνας:

http://tenezos.blogspot.com/2009/04/blog-post_29.html


Η συμπαράσταση της ΕΕ στον Θεόδωρο Τενέζο:

http://tenezos.blogspot.com/2009/05/78-1-5-2009.html


Το Blog του κου Τενέζου.

Www.tenezos.blogspot.com


Το group που υπάρχει στο Facebook:

http://www.facebook.com/profile.php?id=1343878005&ref=profile#/group.php?gid=60767708148


Η σελίδα της οργάνωσης StopCartel:

www.stopcartel.gr


και για όσους θέλουν να βλέπουν απλά έναν άνθρωπο να πεθαίνει στο πεζοδρόμιο:

www.mogulus.com/stopcarteltvgr

6982009287

Όπως επίσης και το κινητό του 6982009287
και το Email του: Tenezosteo@hotmail.com


νομίζω ότι είπα πάρα πολλά για σήμερα, οπότε κλείνω ραντεβού για αύριο για να μιλήσουμέ για ότι συμβαίνει σήμερα... μέχρι τότε... ΞΕΚΟΛΗΣΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ. ΣΑΣ ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΠΗΡΑΤΕ ΠΡΕΦΑ ΑΚΟΜΑ!!!


Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

Καλημέρα.

Με εκτίμηση.

Χρήστος.

Www.papatrexasnews.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου