Κυριακή 1 Μαρτίου 2009

"Ζητώ ήρεμο πολιτικό κλίμα"

Ο... ανικανότερος υπάλληλος της κοινοβουλευτικής χούντας, εμφανίστηκε για άλλη μία φορά για να παραστήσει την οσία παρθένα· τον άμωμο και ηθικό και υπεύθυνο χειριστή της εξουσίας!

Υπάρχει «κρίση». Πρέπει να δείξουμε «υπευθυνότητα». Δυστυχώς «δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια» για κοινωνικό κράτος. Πρέπει να βρεθεί ένα μίνιμουμ «συναίνεσης» ανάμεσα στα κόμματα της ολιγαρχίας.

Αυτά είπε· κι εμείς απαντάμε:

Όχι, κ. πρωθυπουργέ!
Δεν
θα έχετε την ηρεμία που ζητάτε. Αδιαφορούμε για το αν οι συνένοχοί σας της αξιωματικής και της άλλης αντιπολίτευσης θα σας παράσχουν την συναίνεση που ζητάτε. Από εμάς όμως μη περιμένετε καμμία συναίνεση.
Το ποτήρι έχει ξεχειλίσει από καιρού. Θα έπρεπε να έχετε παραιτηθεί ομαδόν από τον Δεκέμβριο. Η Ζήμενς, οι υποκλοπές, οι απαγωγές Πακιστανών, η Ζαχοπουλιάδα, οι πυρκαγιές, οι διάφορες τυχαίες «εκπυρσοκροτήσεις» αστυνομικών όπλων, η δολοφονία του Αλέξη, είναι όλα έργα και ημέραι της δικής σας κυβέρνησης.
Της κυβέρνησης που έχει εκλεγεί με μια μειοψηφία του 30,2% επί των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων.
Δεν έχετε καμμία κοινωνική ανοχή. Είστε ένας ηθικώς παράνομος πρωθυπουργός. Είστε μια ομάδα ιταμών δικτατορίσκων που απλώς έχει φροντίσει να έχει το νομικό κάλυμμα ενός κατάφωρα αντιδημοκρατικού εκλογικού νόμου.
Το νόμιμον δεν είναι και ηθικόν. Παραιτηθείτε τώρα και αφήστε κατά μέρος τους Κορκονεάτικους παλληκαρισμούς του στυλ «εγώ δεν κάνω εκλογές».

Δρόμο, είπαμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου